• Voor 16:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden!
  • De webshop voor hoefgezondheid en verzorging!

Hoefschoenen 

Hoefschoenen kunnen voor meerdere doeleinden ingezet worden. Een groot voordeel van hoefschoenen is dat je het aan of uit kan doen wanneer je zelf wilt. Het zit dus niet permanent aan de hoef vast. 

Heb je een hoefbevangen paard en wil je die comfortabeler laten lopen? Dan zijn hoefschoenen een goede uitkomt. Er zijn verschillende soorten schoenen die bij nood 24/7 aan kunnen. Eigenlijk is geen één schoen voor 24/7 bedoeld maar bij bijvoorbeeld hoefbevangenheid is dat toch een goede oplossing. 

Sommige paarden lopen tijdens buitenrit gevoelig op bijvoorbeeld steentjes of andere harde ondergronden. Hier kunnen schoenen ook een goede oplossing voor zijn. Na de rit kunnen ze gewoon weer uit. Er zijn veel soorten schoenen. Schoenen voor bijvoorbeeld recreatieve ritten maar er zijn ook schoenen die heel sportief zijn en bij endurance worden gebruikt. 

Pasconsult 

Er is niks belangrijker dan goed zittende hoefschoenen. Het gaat helaas te vaak fout met slecht zittende schoenen. Deze kunnen wondjes veroorzaken of gaan draaien of zelfs uitvallen. 

Een pasconsult is daar de ideale oplossing voor! Bij een pasconsult vraag ik om foto's van de hoeven op te sturen met een meetlint. Zowel in de lengte als de breedte. Ook ontvang ik graag foto's van de zijkant en de voorkant van de hoef. Aan de hand hiervan kom ik langs met verschillende soorten schoenen. De schoenen die het beste passen blijven bij jou achter en de andere neem ik mee terug. 

Belangrijk:

- Goed passende schoenen willen alleen op net bekapte voeten die een goede frequentie hebben. Te lang wachten met bekappen zorgt voor een te groot verschil waardoor de schoenen dan steeds niet goed zitten. Als ik vind dat er verbetering nodig is dan leg ik dit zeker uit. 
- Tijdens het passen wil ik graag schone voeten en een schone grond. Ik bedoel dan ook echt schoon. De schoenen die mee terug gaan moeten namelijk helemaal schoon zijn. Geen zand, modder, vlas of andere dingen. Dat is niet fijn voor de volgende waar ik ga passen. 

Tarieven 

Pasconsult: 55 euro excl. reiskosten & hoefschoenen

Één maand pasgarantie