Metazoa. Exact wat ze nodig hebben.

Dieren zorgen goed voor ons. Ze geven steun en volgens velen onvoorwaardelijke liefde. Met dieren bezig zijn geeft ontspanning en voldoening. En het mooie is dat ze daarbij zo lekker zichzelf blijven.
Andersom is goed voor een dier zorgen nog niet zo makkelijk. Eten, spelen, rusten, bewegen … een dier doet het op zijn eigen manier. Ondanks goede bedoelingen worden hun behoeften helaas vaak onvoldoende begrepen. Bij 33,4 miljoen gezelschapsdieren en 450.000 paarden in Nederland geeft dat simpelweg nog te veel problemen.
Dierenwelzijn is een logische optelsom van goede behuizing, de benodigde bewegingsruimte, medische kennis, natuurlijk gedrag en goede voeding. Maar wat is goed voer? Is dat voer dat aan de wettelijke normen voldoet? Met natuurlijke ingrediënten? Gevarieerd? Vers? Verrijkt met mineralen of vitamines? De meningen hierover lopen zoals altijd flink uiteen en er wordt vaak op symptomen ingegrepen zonder naar het totaalplaatje te kijken.

Voeren vanuit een breder perspectief

Concreet maakt Metazoa voer en supplementen, maar we hebben het liever over het juiste voedingsplan. Om dat samen te stellen, verbinden we de kennis van uiteenlopende wetenschappelijk domeinen: evolutieleer, biologie, fysiologie, biochemie, natuurkunde, scheikunde, psychologie en natuurlijk voedselproductie. Die kennis leert ons wanneer de stofwisselingsketen optimaal functioneert. Hoe van voedsel brandstof wordt gemaakt en welke scheikundige elementen daarvoor nodig zijn. Die kennis delen we graag en zo begrijpelijk mogelijk. Zodat iedereen zijn dieren kan voeren vanuit een goed beredeneerd plan. En dat heeft effect op het welzijn van dieren. Want een goede nutritionele balans bevordert het zelfhelend mechanisme en voorkomt veel fysieke en mentale problemen bij onze dieren. Nu en in volgende generaties.