Wie ben ik?

Mijn naam is Ingrid Sallomons, ik ben 27 jaar en al van jongs af aan gek op alle dieren! Ik was als jong meisje altijd tussen de paarden te vinden. Mijn omgang met de paarden is te omschrijven als rustig, met veel respect en liefde. Ik heb zelf een fjordenruin van 14 jaar oud. Zijn naam is Fons.  Mede door Fons ben ik erg geïnteresseerd geraakt in de hoeven van het paard. Er zijn verschillende hoefverzorgers bij Fons geweest. Allemaal hadden ze een eigen manier van bekappen met soms kreupelheden of scheuren als gevolg. Daarbij was hij ook nog is gevoelig voor hoefbevangenheid. De laatste hoefverzorger die ik had voor Fons was Marjanka Lever van Rebel Hoofcare. Marjanka heeft mij heel veel inzichten gegeven en Fons erg goed geholpen. Hij liep niet meer gevoelig en de scheuren waren weg. Niet alleen dat is positief maar zij heeft mijn interesse in de hoeven nog meer gewekt. Marjanka heeft mij uitgelegd hoe ik tussen de bekapbeurten door zelf wat kon doen. Het beviel zo goed dat ik meer paarden wilde helpen. Ik vind een goede opleiding erg belangrijk en daarom heb ik de opleiding tot hoefspecialist gevolgd bij het Centrum voor Hoefgezondheid. Hier heb ik diploma in 2022 behaald! 

Buiten het bekappen om heb ik een grote passie voor het werken met paarden. Ik train vanuit het klassieke oogpunt, gericht op de biomechanica van het paard. Ik vind het erg belangrijk dat paarden hun lichaam correct leren gebruiken. Verder doe ik veel grondwerk en vind ik het erg leuk om vrijheidsdressuur te doen! 

Dierenwelzijn

Ik vind dierenwelzijn erg belangrijk, niet alleen voor paarden maar voor alle dieren. Fons heeft sinds ik hem heb bijna altijd op een paddock paradise gestaan. Vrije beweging, vriendjes en een goed rantsoen vind ik erg belangrijk. Nog leuker is als je jouw paard zo goed mogelijk kan verrijken met verschillende dingen. Ze uitdagen om hun natuurlijke behoeften te laten doen. Zelf heb ik ook vier Franse Hangoren. Ze leven in een grote buiten ren met een tuinhuisje als binnen hok. Hierin heb ik ook veel verrijking verwerkt zodat ze hun natuurlijke behoeften kunnen laten zien. De zandbak in de hoek word bijvoorbeeld ook erg gewaardeerd!

Ervaring

Opleidingen / workshops / cursussen 
2016 - Diploma paraveterinair/dierenartsassistent 'Terra Meppel'
2018 - Orun niveau 3 'instructeur basissport/manege'
2021 - Inzicht in Hoeven 'Heleen Davies'
2021 - Onderhoudstrimmen 'Heleen Davies'
2019 tot 2022 - Opleiding tot hoefspecialist 'Centrum voor Hoefgezondheid'
2023 - Bijscholing oudstudenten 'Centrum voor Hoefgezondheid'
2023 - Hoofbootcamp beweging 'Centrum voor Hoefgezondheid'

Meeloopdagen 
Lennard Denkhaus
Klaas Feuth
Marjanka Lever
Jessica Vos
Symon Hofstra