Het bekappen van uw paard/pony doe ik met rust en respect. Ik neem graag de tijd om hem/haar te leren kennen. Een band met het paard en een betrokken eigenaar vind ik erg belangrijk. Goede hoefverzorging is meer dan alleen het bekappen en daarom vind ik het fijn om eerst informatie te verkrijgen voordat we gaan beginnen. Afhankelijk van de situatie documenteer ik mijn bevindingen door middel van foto's. Hier zal ik natuurlijk altijd toestemming voor vragen. Foto's maken vind ik zelf erg belangrijk. Zo kun je altijd zien hoe het was en hoe de hoef is ontwikkeld. Vragen? Voel je vrij om alles te vragen, dit kan via het contact formulier. Wil je graag dat ik kom bekappen? Lees dan even het stukje tekst voor de klant onder aan de pagina door. 

Speciaal voor kleine pony's, mini's of shetlanders heb ik een mini hoefbokje. Door het gebruiken van dit hoefbokje kan ik werken op een hoogte die voor de mini's erg prettig is. Niet alleen is het hoefbokje fijn voor de kleintjes, maar ook voor paarden met artrose gebruik ik hem vaak. Als paarden bijvoorbeeld moeite hebben om de achterbenen omhoog te houden dan leg ik ze in dit bokje. Dit is veel lager bij grond en word als erg prettig ervaren. 

Als het paard het toelaat werk ik graag machinaal. Dit doe ik met de Hoofboss. Met het machinaal bekappen kun je de hoef heel precies bijwerken zonder dat er veel kracht voor nodig is. Mijn eigen ervaring is dat paarden het als erg prettig ervaren. Ik leg u als eigenaar graag uit hoe het werkt en ik laat het paard er rustig aan wennen. Ik zal hem eerst een keer aan doen om te kijken hoe het paard er op reageert. Pas als ik vind dat het paard er goed op reageert beginnen we met bekappen. Het kan voorkomen dat een paard het echt heel eng vind. Dan gebruiken we hem niet en werk ik met de mesjes. Gelukkig komt dat niet vaak voor en vinden veel paarden het prettig! 

Mocht uw paard bijvoorbeeld last hebben van rotstraal, een schimmel of iets anders? Ik heb hiervoor altijd producten bij mij in de auto. Ik zal u zo goed mogelijk helpen en uitleggen hoe u deze producten het beste kunt gebruiken. Deze producten zijn tevens ook te koop in mijn webshop.

De producten zijn van Unique-Horn. Een erg fijn merk die op natuurlijke wijze bijdraagt aan een goede hoefgezondheid. 

Contact

Voor de klant 

- Ik vind het fijn om te kunnen werken in een schone en droge omgeving. Tijdens de natte periodes zou ik het prettig vinden als u de hoeven vast wilt uitkrabben.

- Het netjes geven van vier hoeven vind ik belangrijk. Ik ben niet de trainer van uw paard, ik kom voor kwalitatief goede hoefverzorging. Heeft uw paard of pony moeite met de balans of komen de voetjes niet zo hoog meer van de grond? Ik neem hier rustig de tijd voor en werk altijd zo laag mogelijk bij de grond. Heeft het paard een trauma of is er iets anders aan de hand waarvoor het minder veilig word voor mij? Dan verwijs ik door naar een gedragstrainer die op een paardvriendelijke manier het geven van voetjes oefent. Als de training correct is gegaan dan neem ik het graag weer over. 

- Ik werk met maximale intervallen van 6 weken. Een paard maximaal 4 keer per jaar laten bekappen is niet mijn werkwijze. Misschien zien de voeten er voor iemand nog goed uit maar voor kwalitatief goede voeten wil je maximaal 6 weken als frequentie hebben.