• Voor 16:00 besteld, dezelfde dag nog verzonden!
  • De webshop voor hoefgezondheid en verzorging!

Het bekappen van uw paard/pony doe ik met rust en respect. Ik neem graag de tijd om hem/haar te leren kennen. Een band met het paard en een betrokken eigenaar vind ik erg belangrijk. Goede hoefverzorging is meer dan alleen het bekappen en daarom vind ik het fijn om eerst informatie te verkrijgen voordat we gaan beginnen. Afhankelijk van de situatie documenteer ik mijn bevindingen door middel van foto's. Hier zal ik natuurlijk altijd toestemming voor vragen. Foto's maken vind ik zelf erg belangrijk. Zo kun je altijd zien hoe het was en hoe de hoef is ontwikkeld. Vragen? Voel je vrij om alles te vragen, dit kan via het contact formulier. 

Speciaal voor kleine pony's, mini's of shetlanders heb ik een mini hoefbokje. Door het gebruiken van dit hoefbokje kan ik werken op een hoogte die voor de mini's erg prettig is. Niet alleen is het hoefbokje fijn voor de kleintjes, maar ook voor paarden met artrose gebruik ik hem vaak. Als paarden bijvoorbeeld moeite hebben om de achterbenen omhoog te houden dan leg ik ze in dit bokje. Dit is veel lager bij grond en word als erg prettig ervaren. 

Als het paard het toelaat werk ik graag machinaal. Dit doe ik met de Hoofboss. Met het machinaal bekappen kun je de hoef heel precies bijwerken zonder dat er veel kracht voor nodig is. Mijn eigen ervaring is dat paarden het als erg prettig ervaren. Ik leg u als eigenaar graag uit hoe het werkt en ik laat het paard er rustig aan wennen. Ik zal hem eerst een keer aan doen om te kijken hoe het paard er op reageert. Pas als ik vind dat het paard er goed op reageert beginnen we met bekappen. Het kan voorkomen dat een paard het echt heel eng vind. Dan gebruiken we hem niet en werk ik met de mesjes. Gelukkig komt dat niet vaak voor en vinden veel paarden het prettig! 

Mocht uw paard bijvoorbeeld last hebben van rotstraal, een schimmel of iets anders? Ik heb hiervoor altijd producten bij mij in de auto. Ik zal u zo goed mogelijk helpen en uitleggen hoe u deze producten het beste kunt gebruiken. Deze producten zijn tevens ook te koop in mijn webshop.

De producten zijn van Unique-Horn. Een erg fijn merk die op natuurlijke wijze bijdraagt aan een goede hoefgezondheid. 

Contact

Tarieven

Bekappen

Standaard bekapping* - 40 euro 
Bekapping langer dan een uur - 50 euro 
Ijzers afhalen - 10 euro 

Betalen kan contant of via een betaalverzoek. Betaalverzoek gelieve binnen 14 dagen te betalen. 

Kilometervergoeding 

Tot 15 km zit bij de prijs in.

Vanaf 15 km tot 20 km - 2,50 euro 
Vanaf 20 km tot 30 km - 5,00 euro
Vanaf 30 km tot 40 km - 10,00 euro
Bij meerdere paarden op één locatie kunnen de reiskosten gedeeld worden. 

*Ik maak geen onderscheid in de grootte van paarden en pony's. Elk dier is even belangrijk en heeft de juiste zorg en aandacht nodig. 

Voor u als eigenaar
Ik vind het fijn om te kunnen werken in een schone en droge omgeving. Tijdens de natte periodes zou ik het prettig vinden als u de hoeven vast wilt uitkrabben. Verder is het belangrijk dat het paard bekend is met het geven van alle vier de voetjes. Ik wil graag kwalitatief goed werk leveren en daarom is het prettig als het paard er al bekend mee is. Heeft uw paard moeite met het houden van de balans of bijvoorbeeld last van artrose? Dat geeft niks. Hier neem ik ruim de tijd voor en ik zorg dat het paard zo comfortabel mogelijk is. 

Ik werk met maximale intervallen van 6 weken.